Wat is Shiatsu

Shiatsu is een vorm van een manuele massage therapie die gebaseerd is op de Chinese geneeswijze, die zich steeds verder heeft ontwikkeld door eeuwenlange ervaring. De Chinezen beoefenden deze geneeswijze al ver voor onze jaartelling. Men gaat hierbij vanuit van herstel van het natuurlijke evenwicht van de mens. Er wordt naar de mens en geest als één eenheid gekeken. Het doel is om de levenskracht optimaal te houden of weer op peil te brengen.

Shi betekent vinger en atsu betekent druk. Volgens deze Chinese zienswijze stroomt onze levensenergie ( Qi) via vaste banen (meridianen) door ons lichaam, die verbonden zijn met een orgaan. Shiatsu maakt gebruik van energetische punten op deze meridianen, net zoals bij Acupunctuur, alleen worden er bij Shiatsu geen naalden gebruikt.

Shiatsu behandelt de energiebanen met de handen zodat de energie weer vrij kan doorstromen. Blokkades in deze energiebanen als gevolg van stress, blessures, operaties, ziektes worden sneller opgelost en kunnen door meerdere behandelingen zelf
verdwijnen.

Voordat we beginnen is er een intake gesprek.  Aan de hand van een pols- en of tongdiagnose plus het beantwoorden van vragen met betrekking tot klachten wordt de behandeling opgesteld. De behandeling wordt veelal effectief alswel diep ontspannend ervaren.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op met:


Shiatsu Happy Fit

Kerkweg 7B
7961 AA
Ruinerwold

T 06 30651570
E info@shiatsuhappyfit.nl