Wat is Shiatsu

Shiatsu is een vorm van energetische massage therapie die gebaseerd is op de Chinese geneeswijze, die zich steeds verder heeft ontwikkeld door eeuwenlange ervaring. De Chinezen beoefenden deze geneeswijze al ver voor onze jaartelling. Men gaat hierbij vanuit van herstel van het natuurlijke evenwicht van de mens. Er wordt naar de mens en geest als één eenheid gekeken. Het doel is om de levenskracht optimaal te houden of weer op peil te brengen.

Shi betekent vinger en atsu betekent druk. Volgens deze Chinese zienswijze stroomt onze levensenergie ( Qi) via vaste banen (meridianen) door ons lichaam, die verbonden zijn met een orgaan. Shiatsu maakt gebruik van energetische punten op deze meridianen, net zoals bij acupunctuur, alleen worden er bij Shiatsu geen naalden gebruikt.

Shiatsu behandelt de energiebanen met de handen zodat de energie weer vrij kan doorstromen. Blokkades in deze energiebanen als gevolg van stress, blessures, operaties, ziektes worden sneller opgelost en kunnen door meerdere behandelingen zelf
verdwijnen.

De behandeling vindt plaats op een behandelmat, futon genaamd. Het dragen van makkelijke kleding draagt bij aan een ontspannend effect waardoor de behandeling fijner kan worden ontvangen.

Voordat we beginnen is er altijd een intake gesprek. Na de behandeling is er altijd gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op met
Shiatsu Happy Fit
Koedijk 10
7963 SM Ruinen
T 06 30651570
E info@shiatsuhappyfit.nl

Let op:
Tijdelijk behandeladres
wegens verbouwing praktijkruimte

Kerkweg 7b
7961 AA
Ruinerwold