Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en is erop gericht de energiebalans in het lichaam te herstellen en de eigen genezing te stimuleren. Acupunctuur richt zich zowel op de behandeling van pijnklachten als op emotioneel welzijn. Bij acupunctuur worden dunne naalden op meridiaanpunten in het lichaam geplaatst.

In China, Japan en Korea wordt acupunctuur al eeuwenlang toegepast. In China is de
acupunctuur volledig geïntegreerd met de reguliere geneeskunde. In ziekenhuizen zijn naast de reguliere poliklinieken ook afdelingen te vinden met acupuncturisten en kruiden geneeskundigen. Wereldwijd en ook in Nederland ontdekken steeds meer mensen de helende werking ervan.

De traditionele Chinese geneeswijzen, waaronder acupunctuur, gaan uit van een holistisch mensbeeld. Daarin vormen lichaam en geest één geheel. Een aandoening of klacht wordt gezien als een verstoring van het algemene welzijn en de energiebalans. Acupunctuur brengt het natuurlijk evenwicht weer terug. Acupunctuur vult de reguliere westerse geneeswijzen uitstekend aan. Steeds meer behandelaars en cliënten beschouwen acupunctuur daarom als aanvullende geneeswijze. Behandelingen kunnen worden ondersteund met technieken als moxa-therapie, guasha en cupping.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op met:


Shiatsu Happy Fit

Kerkweg 7B
7961 AA
Ruinerwold

T 06 30651570
E info@shiatsuhappyfit.nl